Dilara Saltık | Hakkımda

Hazine Müsteşarlığı'nda çalıştığım süre boyunca mesleki kariyerim uzmanlıklar, projeler, fizibiliteler ve danışmanlıklarla dolu dolu geçti. Yıllar içinde, kendimi bazen mesai arkadaşlarımın yardımına koşarken, bazen eğitim verirken ve bazen de danışılan kişi olarak buldum. Geldiğim nokta beni daha fazla kendimi geliştirmeye, bitmek bilmeyen bir öğrenme hevesine ve öğrendiklerimi aktarma sürecine yöneltti.

2008 yılında Erickson College International’dan Profesyonel Koçluk eğitimini alarak ikinci meslek hayatıma başladım. Mühendis olarak başladığım ve Profesyonel Koç olarak devam ettiğim kariyerim, beni sol beyin ağırlıklı düşünsel sistemden sağ beyin ağırlıklı bir yapıya yöneltti. Bu farkındalık, Albert Einstein'ın şu sözünü anlamamı sağladı: “Sol beyin sadık bir hizmetçi, sağ beyin ise kutsal bir armağandır.” Her iki beyin lobunu dengeli kullanmanın önemini kavramak, bu konuda derinleşmemi ve nörobilim tabanlı koçluk yapabilme yetkinliğini kazanmama olanak sağladı.

Her ne kadar günlük hayatımda iki mesleğimin özelliklerini bir arada kullanabiliyor olsam da özgeçmişimi ayrı bölümler halinde yazmak bana daha anlamlı geldi.


PROFESYONEL KOÇLUK ÖZGEÇMİŞİM

Tüm dünyada ve ülkemizde bu unvana sahip olan çok az sayıdaki Master Certified Coach (MCC) unvanlı koçlardan biriyim. Bu unvana sahip olabilmek için, şu ana kadar 3.000 saatten fazla Yönetici Koçluğu, Kariyer Koçluğu, Öğrenci Koçluğu ve Bireysel Koçluk ile 750 saatten fazla Takım Koçluğu yapmış bulunmaktayım. Ayrıca, sayısını hatırlayamadığım kadar çok, çeşitli kuruluşlarda eğitim verdim ve konuşmacı oldum.

Halen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin ve Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin Kurumsal Eğitmeni'yim. Ayrıca Semrin Akademi ve Norman Eğitim Koçluğu Akademileri'nde eğitmenlik yapmaktayım.

Bu noktaya gelene kadar yıllar içinde aşağıda bir kısmını listelediğim birçok eğitim aldım. Tüm bunları bütünleştirmek ve koçluğumda beni desteklemesi amacıyla nörobilim ve psikoloji alanında da eğitim alarak derinleşmeye özen gösterdim.

ICF International Coach Federation, Türkiye Koçluk Federasyonu ve International Association of NLP Institutes üyesiyim.


https://carlyanderson.com/wp-content/uploads/ICF-Credential-Fact-Sheet.pdf



Sertifika detayı için tıklayınız

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞİM

Lisans eğitimime ilk Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde başladım. Hannover Teknik Üniversitesi'nde stajımı tamamladıktan sonra, aynı fakültenin Bitki Koruma Bölümü'nde yüksek lisans eğitimimi bitirdim. Daha sonra ikinci yüksek lisans programımı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nde yaptım.

Mesleki yaşamıma ise, Tarım Bakanlığı Zirai Mücadele ve Karantina Genel Müdürlüğü'nde görev aldım. Ardından Hazine Müsteşarlığı Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nde mesleki yaşantıma devam ettim.

Sayısız trilyonluk yatırımları yönlendirdiğim kuruluşumdan görevlendirilerek, iki ayrı Başbakanlık Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı'na Bakan Danışmanlığı yaptım. Kuruluşuma döndüğümde, Müsteşarlığımız tarafından Milli Güvenlik Akademisi'ne gönderildim ve 56. Dönem müdavimi olarak Harp Akademisi'nden mezun oldum.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nde Bakan Danışmanı ve Kafkasya ve Orta Asya Ülkeleri Yatırım Programı Koordinatörü olarak görev yaparken, üniversitedeki Yabancı Öğrenci Koordinatörlüğü'nü kurdum. Kuruluşuma tekrar döndüğümde, Bureau Veritas Uluslararası Irca Kayıtlı ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi eğitimimi tamamlayarak, Hazinenin Kalite Yönetim Sistemleri bölümünde çalıştım.

Bu süre zarfında öğretim görevlisi olarak ders  vermek üzere Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesinde kısa süreli görevlendirildim. Yayınlanmış 6 adet mesleki araştırma ve derlemelerim mevcuttur. Kamu geçmişimi, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde sonlandırdım.

2008 yılında ikinci mesleğimle tanıştım ve Erickson College'da koçluk eğitimime başladım. Koçluk ve eğitmenlik birikimlerim ile deneyimlerime dair özgeçmişimi ayrıca özetliyorum.


Detayları Göster